Cluburi

Planificarea și proiectarea opționalului are ca scop dobândirea de către copii a unor cunoștințe, comportamente și atitudini adecvate pentru facilitarea adaptării la mediul social. Activitatile opționale deschise în grădinița noastră sunt:

Limba engleza

Dacă micuţul tău şi-a însuşit deja o bună comunicare în limba maternă şi doreşti să deprindă abilităţi verbale adiţionale într-o limbă de circulaţie internaţională, în grădiniţa noastră poate învăţa LIMBA ENGLEZĂ sub îndrumarea unui pedagog atestat!

Metoda de predare presupune ca elevii preșcolari între 4 și 6 ani să fie introduși într-o programă școlară care cuprinde materiile următoare: Mathematics, Language, Comprehension, Phonics, Music, Reading, Handwriting. Aceste materii sunt predate celor mici printr-o metoda sigura de lucru care se bazeaza pe repetarea continua a subiectelor.

În colaborare cu dascălii de la grupă, profesorul de limbă engleză va adapta o tematică similară celei din programa preşcolară, în planificarea anuală a activităților. Astfel, copiii vor învăța în limba engleză acele noțiuni cu care operează zilnic în activitățile  de la grupă, pentru a se raporta în mod adecvat noţiunilor asimilate.

Grădinița cu Program Prelungit Iani’s Club propune abordarea opționalului de limba
engleză printr-un program de 2 şedinţe săptămânale. Costul se va comunica la înscriere.

Dans modern

Dacă vrei ca nevoile de mișcare are copilului tău să fie canalizate în mod creativ, alege să participe la cursurile de DANS ȘI GIMNASTICĂ DE RELAXARE. Dansul și mișcarea înseamnă pentru cei mici învățare și expresie de sine, joacă și artă.

Copiii descoperă lucrurile pe care le pot face cu propriul corp, învață să exteriorizeze emoții și pot da frâu liber creativității, spunând povești în timp ce fac mișcare.

Împreună cu un profesor de dans, cu o experiență în lucrul cu copiii de peste 20 de ani, care a colecționat zeci de premii naționale, vom crea pentru copilul tău cadrul perfect de exprimare prin dans, ritm și voie bună, într-o manieră regândită, care să respecte normele epidemiologice actuale.

Cursul se va desfășura cu o frecvență bisăptămânală. Costul se va comunica la înscriere.

Dezvoltare personala

Dezvoltarea personală facilitează accesul la resursele interioare personale, dezvoltă talentele şi potenţialul uman, îmbunătăţeşte calitatea vieţii celor interesati sa progreseze în plan individual sau colectiv şi contribuie la realizarea obiectivelor şi aspiraţiilor acestora.

În cazul copiilor, fie vorba de educaţia timpurie sau cea şcolară, dezvoltarea personala presupune accesul la informaţii prin intermediul unor activităţi plăcute, având caracter ludic. Scopul este acela de a exersa şi dezvolta inteligenţa logico-matematică, inteligenţa verbal-lingvistică, inteligenţa socio-emoţională, inteligenta vizual-spatială, inteligenta corporal-kinestezica şi creativitatea.

În cadrul atelierului de DEZVOLTARE PERSONALĂ, consilierul specializat propune o serie de modalităţi de lucru în grup, în funcţie de nevoile de dezvoltare ale copiilor, astfel:

  • Curs permanent “Sunt implicat!” – pentru gestionarea concentrării atenţiei
    Modul periodic “Cine sunt eu?” – pentru dezvoltarea inteligenţei socio-emoţionale
  •  Modul periodic “Yoga pentru copii” – pentru o dezvoltare psihomotrică armonioasă
  •  Module periodice “Creaţie şi metaforă” – terapii expresive şi ocupaţionale, menite să dezvolte abilităţile motrice fine, creativitatea şi inteligenţele multiple.
    Atelierul se va desfășura cu o frecvență de o şedinţă pe săptămâna, de grup, durata şi costul fiind variabile, în funcţie de tipul cursului desfăşurat. Lucrul în grup stimulează participarea activă şi creşte aplicabilitatea exerciţiilor specifice.

 

Coordonator: Psihopedagog-Logoped/Consililier pentru dezvoltare personală Amelia Nae.
Email: amelia.felicia.nae@gmail.com

Logopedie

Comunicarea este puntea noastră către mediul înconjurător, iar cea mai utilă formă a sa este limbajul verbal, care se formează încă din perioada antepreşcolară şi a cărui tulburare poate duce la o stimă de sine scăzută şi la o învăţare deficitară. În acest sens intervine logopedia, ştiinţa prin ale cărei activităţi se corectează, stimulează şi dezvoltă procesele limbajului şi comunicării. Comunicarea este alcătuită din limbaj impresiv (ceea ce înţelegem) şi limbaj expresiv (verbo-motor şi mimico-gestual).

            Cele mai des întâlnite tulburări sunt cele de emisie (întârzieri, balbism, greutate în articulare, vorbire înfundată etc), pronunţie (omisiuni, distorsiuni şi înlocuiri de sunete) şi cele ale scris-cititului, indiferent de vârstă. Cauzele pot varia, acestea putând fi determinate în cadrul anamnezei (interviu despre istoricul genetic, medical şi de dezvoltare psihomotrică a copilului) corespunzătoare evaluării realizate de logoped, la cererea părintelui. De la 4-5 ani, însă, un model deficitar de vorbire este automatizat, însuşirea unuia corect devenind mai lentă şi necesitând mai mult exerciţiu. Tulburările de comunicare din preşcolaritate, prin dificultatea înţelegerii, asimilării şi punerii în context a diverselor noţiuni şi acțiuni la care suntem expuşi pe parcursul dezvoltării, pot conduce la viitoare tulburări specifice de învăţare (dislexo-disgrafie şi discalculie), tulburări în al căror sprijin poate interveni tot expertiza logopedului. Dificultăţile în dezvoltarea comunicării sunt variate, iar de multe ori pot fi asociate şi multor altor tulburări, de diverse naturi, dintre care, două exemple frecvente fiind cele de natură neurologică precum autismul ori de natură senzoriala precum hipoacuzia etc.

Pentru că ,,suntem prin esența noastră ființe ale comunicarii’’(J. Salome), având astfel nevoia de a ne dezvolta rapid și armonios limbajul, propunem ca împreună cu specialistul nostru logoped, ce are o expertiză de peste 10 ani în domeniul psihopedagogiei, validată de rezultatele pozitive ale copiilor, să găsim soluțiile potrivite pentru dificultățile de vorbire prin opționalul de TERAPIE LOGOPEDICĂ.

În cadrul grădiniţei, şedinţele se desfăşoară în grup de maxim 4 copii, constituit în funcţie de aspectele comune ale necesităţilor terapeutice ale fiecărui copil. Lucrul în echipă stimulează participarea activă şi creşte atât variaţia cât şi aplicabilitatea exerciţiilor specifice.  Frecvenţa, durata şi costul şedinţelor se comunică la solicitare.

Coordonator: Psihopedagog-Logoped/Consililier pentru dezvoltare personală Amelia Nae.

Email: amelia.felicia.nae@gmail.com

Te invitam sa facem echipa buna pentru imbunatatirea calitatii interactiunilor si invatarii copilului tau!